Infosessie opleiding Polyvalent Verzorgende / Zorgkundige in Kortrijk

Datum: 
27/03/2019
Categorie: 
Opleiding
Doelgroep: 
Overige
Specialiteit: 
Zorgkunde
Organisatie/bedrijf: 
Solidariteit voor het Gezin
Website: 
Contact (Tel.): 
09 264 18 88
Contact (email): 
Provincie: 
West-vlaanderen
Straat en nummer: 
't Hoge 49
Postcode: 
8500
Stad: 
Kortrijk
Bijlage: 
Omschrijving

Als verzorgende help je mensen die tijdelijk of permanent hulp nodig hebben. Je begrijpt hun sociale situatie, je helpt hen met hun persoonlijke verzorging en je assisteert bij de dagelijkse taken.

Voorbeelden van deze belangrijke taken zijn: koken, wassen, strijken, psychosociale ondersteuning bieden, boodschappen doen, administratie, onderhoud, verzorging,... Een groot takenpakket dus.

HOE LANG?

De cursus is een voltijdse dagopleiding en duurt ongeveer een jaar. De lessen theorie vinden plaats van 8u30 tot 16u00. Op woensdagnamiddag heb je meestal vrij. In de schoolvakanties zijn er meestal stages.

VERLOOP?

Je begint met ongeveer drie maanden theorie tot de eerste examens. Als je hiervoor slaagt, mag je beginnen met een eerste grote stage. Na deze stage volgen er opnieuw theorielessen. Daarna begint jouw tweede stageperiode. De opleiding eindigt met een eindexamen.

MODULE ZORGKUNDIGE

Deze verdiepende opleiding is een vervolg op de opleiding tot polyvalent verzorgende. Een verzorgende mag in de thuiszorg werken. Een zorgkundige kan werken in de thuiszorg én in een woonzorgcentrum of ziekenhuis. Deze aanvullende module vergroot dus je kansen op een job!
In de cursus zorgkundige krijg je 70 uur extra theoretische lessen aangevuld met 50 uren stage.